16 juni 2024

Wild west op zijn best!

2 min gelezen

Themafeestjes

Iedereen houdt van themafeestjes. Althans, dat denk ik. Wat is er niet leuk aan? Door mijn reizen over de wereld heen heb ik zoveel verschillende  landen en culturen gezien, waardoor ik altijd wel een goed idee heb voor een thema en, als ik word uitgenodigd, meteen weet wat ik erbij aan wil. Kosten noch moeite worden dan gespaard, wat enerzijds een redelijk dure hobby is, maar anderzijds heeft ieder zo zijn ding en zo vaak komt zo een feest ook weer niet voor.

Weddenschap

Het is alweer een tijd geleden dat ik op een themafeestje ben geweest en ik begin er lichtelijk knorrig om te worden. Ik wil een wilde westen feestje, sterker nog: ik heb het nodig! Je vraagt je nu waarschijnlijk af waarom ik zo graag dit thema wil, dus ik ga er niet om liegen: ik wil vooral een reden om Sendra laarzen te mogen kopen. Sendra is een geweldig merk met allerlei cowboylaarzen. Ze hebben lage laarsjes, hoge laarsjes, en allemaal van hoogwaardige kwaliteit. Ik kan ze echter niet gewoon aanschaffen aangezien er een weddenschap loopt met mijn huisgenote. Ik heb dusdanig veel schoenen en in een dronken bui ben ik er mee akkoord gegaan om een jaar lang geen schoenen te kopen. Als het me lukt neemt zij mij mee naar Disney, als het niet lukt ik haar. Er is echter niks gezegd over het aanschaffen van feestoutfits. In feite is een zodanig themafeestje dus mijn enige kans op het kunnen kopen van de laarsjes zonder de reis naar Disney te hoeven dekken.

De feestcommissie op werk

Onderhand is ben ik dusdanig ver dat ik iets heb gedaan wat ik nog nooit eerder heb gedaan: ik heb me vrijwillig aangemeld voor de feestcommissie op werk. Mijn bedrijf organiseert namelijk tweemaal per jaar een personeelsfeestje en hoewel ik me normaliter zo ver mogelijk van het organisatorische gebeuren probeer te verwijderen, heb ik deze keer besloten me aan te melden. De eerste vergadering is geweest en raad eens? Iedereen vond mijn thema een geweldig idee. De kans is groot dat het dus doorgaat en ik mijn laarsjes kan aanschaffen voor dit feest. Aangezien van de commissie wordt verwacht dat zij het thema als geen ander uitstralen wordt er zelfs van mij verwacht dat ik zulke schoenen aan heb bij mijn outfit en is er een deel van het budget vrijgemaakt voor onze kleding. Me aansluiten bij de feestcommissie gaat me dus niet alleen een themafeest opleveren, maar ook mijn schoenen  zonder dat ik de weddenschap verbreek. Daarnaast is de directie enthousiast over mijn inzet wat mijn beoordeling alleen maar ten goede gaat komen. Dit gaat helemaal goedkomen zo, ik voel het!