29 mei 2024

De geschiedenis van de Geisha

2 min gelezen

Als je het woord Geisha hoort dan denk je aan iets heel anders dan een merk. Als je Geisha hoort denk je aan de Japanse cultuur, waar het woord gebruikt wordt voor de gezelschapsdames. Deze dames zijn kenmerkend door hun rode lippen en witte gezicht, tevens dragen zij ook een pruik met zwart haar en een kleurige kimono. Bij een Geisha wordt vaak gedacht aan prostituees, maar dat is zeker onterecht, ze zijn eerder gastvrouwen en artiesten. De Japanse dames worden geïntroduceerd in de wereld van een Geisha rond hun 7de levensjaar. Ze krijgen lessen in zang, dans, muziek, maar ook in conversaties, alles om de perfecte gastvrouw te kunnen zijn. De dames van nu worden pas rond hun 15de levensjaar in aanraking gebracht met de zware opleiding, dit is echter wel zwaarder dan vroeger omdat ze er niet direct mee opgroeien en veel meer moeten leren in korte tijd.

Geisha als merk

Wat als ik je nu zeg om niet aan de Japanse cultuur te denken als je het woord Geisha hoort, maar juist aan mode te denken en niet zomaar mode, nee denk aan betaalbare mode. Het merk Geisha is sinds 2001 een begrip in de modewereld, wat allemaal begon bij een spijkerbroek met de perfecte pasvorm, groeide uit tot een merk waar je bijvoorbeeld jurken van Geisha ook kan vinden. Er is eigenlijk niks wat je niet kan vinden bij het merk Geisha, zij spelen in op de huidige trends, combineren diverse stijlen en is hierdoor beschikbaar voor iedere vrouw.

Betaalbare mode 

Elk jaar is er ieder seizoen een nieuwe collectie te vinden, met diverse prints, een wol lijn voor de winter, maar vooral ook comfortabele stoffen. Het mooie van het merk Geisha is dat de kleding beschikbaar is vanaf maat XS t/m maat XXL. Je vindt er diverse kleding van jurken, tot broeken, diverse tops, maar ook zelfs jassen. Dus ben je op zoek naar iets wat lekker zit, betaalbaar is, maar vooral ook goede kwaliteit, aarzel dan niet en neem een kijkje op www.expresswear.nl door de filter kan je direct naar het merk Geisha en zo de gehele collectie inzien.