16 juni 2024

Kenmerken en klachten

1 min gelezen
nekhernia

Wanneer we spreken over een nekhernia, worden de meeste klachten ervaren met uitstraling van pijn naar de armen. het is mogelijk dat er krachtverlies optreedt in de vingers en de armen. Wat de pijn kan verergeren zijn bepaalde bewegingen of posities, je kunt een of meerdere klachten hebben. Vaak is het slijtage van de tussenwervelschijf, naarmate je ouder wordt verlies je het vocht dat de schijven soepel houdt. De kern wat geleiachtig materiaal bevat kan scheuren, waardoor dit naar buiten wordt gedrukt en de schijf uitpuilt. 

Nauwkeurig onderzoek

Er moet natuurlijk wel nauwkeurig onderzoek worden gedaan of de klachten die je hebt, wel van een nekhernia afkomen. De artsen van Helios Klinieken zijn ervaren artsen, die erin zijn gespecialiseerd om de oorzaak te achterhalen. Hierbij wordt er tevens gekeken wat de beperkingen eventueel zijn op je dagelijkse activiteiten, en wat hiervan de pijn is of andere klachten.Eventueel kan aan de hand van een scan ook worden vastgesteld of er sprake is van een nekhernia.

nekhernia

Wat zijn de behandelmogelijkheden

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden wanneer er sprake is van een nekhernia, met behulp van oefeningen kan de druk op de zenuwen mogelijk worden verlicht. Met behulp van geneesmiddelen kan de zwelling worden verminderd, waardoor de pijnklachten worden verminderd. Is de pijn zo erg, waardoor je niet normaal kunt functioneren in je dagelijks leven is een operatie in veel gevallen noodzakelijk. Een operatie bij Helios Klinieken wordt vaak uitgevoerd, hierbij worden minimaal bijwerken geconstateerd zodat je snel weer pijnvrij kunt bewegen.