23 juli 2024

Ooglidcorrectie: het kost je maar een centje 

2 min gelezen

Heb jij er weleens aan gedacht? Plastische chirurgie? Plastische chirurgie zorgt ervoor dat je, ondanks dat je ouder wordt, er vaak toch nog jonger uit kunt zien. Het wordt veel gedaan in Nederland. Vaak doordat mensen niet content zijn met zichzelf of hoe ze eruit zien wordt plastische chirurgie gebruikt als middel om minder onzeker over zichzelf te zijn. Is het allemaal echt wel nodig? En als het nodig is? Hoe gaat dan bijvoorbeeld een ooglidcorrectie in zijn werking?  

Is het allemaal wel echt nodig? 

Wanneer je onzeker bent over jezelf is het als mens gewoon om daar iets aan te gaan doen. Wanneer je namelijk te zwaar bent, zal je sneller dat koekje laten liggen en een rondje gaan hardlopen of naar de sportschool gaan. Wanneer je een wrat onder je oksel hebt zitten, zal je niet zomaar een kort truitje aantrekken. Al deze dingen kun je zien als mechanisme van de mens om zichzelf te beschermen. Vaak zijn mensen bang dat er hierover een verkeerde opmerking wordt gemaakt. Door het juist dan weg te laten halen of het te bedekken, ben je bezig met het creëren van een ander persoon dan wie je werkelijk bent. Je bent juist door dat ene wratje onder je oksel heel bijzonder. Ook hoeft er niet altijd iets aan te worden gedaan. Echter is het soms wel een noodzaak.  

Je kunt je ogen niet meer open houden, kies voor een ooglidcorrectie 

Heb je last van hele zware oogleden? En kun je ’s avonds je ogen soms niet eens meer open houden doordat je een enorme druk op je ogen voelt? Dat is heel erg goed mogelijk. Vaak heb je dan een ooglidcorrectie nodig. Een ooglidcorrectie kan er namelijk voor zorgen dat het overtollige vel, dat de druk geeft op je ogen, wordt verwijderd. Hierdoor heb je ’s avonds geen last meer van dicht-drukkende ogen, maar kun je gewoon nog even je serie afkijken. Ook hoef je na de ooglidcorrectie niet ’s ochtends heen veel moeite te doen om je eigen ogen open te krijgen.  

Hoe werkt de correctie 

Wanneer je veel last ervaart, is het vanzelfsprekend dat je een correctie laat uitvoeren. Tijdens een correctie vindt een plaatselijke verdoving plaats. Dit zorgt ervoor dat jij tijdens de ooglidcorrectie niets zal voelen van de ingreep. Hierna wordt er tijdens de correctie je overtollige vel weggesneden. Zodra dat is gebeurd worden de bloedvaten dicht gebrand, zo kunnen er namelijk geen heftige bloedingen ontstaan, en wordt de huid gehecht. Door de hechtingen zal het na de ooglidcorrectie eruit zien alsof je hard hebt gevochten. De blauwe plek bij je oog na een correctie is heel erg gewoon. Het duurt een aantal weken, maar daarna is er ook niets meer van te zien.  

Na de ooglidcorrectie is het belangrijk dat je het contact bij je oog gaat vermijden. Hierdoor kunnen de hechtingen namelijk losraken. Na een aantal weken zijn de hechtingen opgelost en zie je er niets meer van.