16 juni 2024

Hoorcolleges online, hoe zit dat in elkaar?

2 min gelezen
hoorcollege online

Om dat te begrijpen, moet je eerst een beetje snappen voor wie het bedoeld is, hoe het werkt en op welke momenten het gebruik optimaal is. Hoorcolleges online kun je als het ware zien in een app, die je tegen betaling kan downloaden. Uiteraard zit daar een 14 daagse proefperiode bij, dus als je het nog niet zeker weet, dan kun je daarvoor kiezen. Maar goed, als je dat eenmaal hebt gedownload, dan heb je een app waarop er allemaal verschillende onderwerpen te vinden zijn. Als voorbeeld kun je economie kiezen, maar ook natuur, kunst, wetenschap, geschiedenis en andere talloze onderwerpen. De app is op Google Play, maar ook op de App Store te verkrijgen. 

Voor wie en wanneer?

Hoorcolleges online hebben eigenlijk niet echt een doelgroep, aangezien het uiteindelijk om het leren gaat. Wij als mensen leren vanaf het moment dat we geboren zijn, totdat we overlijden. Het dus leuk voor alles en iedereen die wat wilt leren van een bepaald onderwerp. Het gaat er eigenlijk meer om wanneer je het beste die colleges kan beluisteren. Zo heb je een paar voorbeelden. Als je lekker wilt gaan hardlopen, dan is het leuk om een keer dat af te wisselen met muziek. Tijdens het hardlopen ben je dus gewoon aan het luisteren naar je favoriete colleges en leer je ook nog eens wat tijdens het sporten. Hetzelfde geldt voor het reizen in het openbaar vervoer of op de fiets.

hoorcollege online

Veel voordelen

Kort samengevat brengt het dus alleen maar positieve dingen met zich mee en aangezien het digitaal is, ook nog eens gebruiksvriendelijk is. Vroeger zou je dan 50 verschillende boeken hebben, als je kijk naar de bibliotheek in de app. Ook hoef je het niet eens te lezen maar alleen luisteren, wat dus meer samengaat met andere dingen die je tegelijkertijd kan doen.