16 juni 2024

Gezond afvallen met shakes

2 min gelezen
afvallen shakes

Er wordt veel gesproken over de doeltreffendheid van zogenaamde maaltijd-“vervangers” of “supplementen”, zoals afvallen shakes. Er zijn verschillende merken op de markt die een snel gewichtsverlies, een verminderd hongergevoel en de inname van belangrijke voedingsstoffen beloven.

afvallen shakes

Maar let op: shake is niet allemaal hetzelfde! Om af te vallen is het van essentieel belang de producten en vooral de formulering ervan te kennen. Als men zich bewust is van de bronnen van de voedingsstoffen die in de samenstelling worden gebruikt, maakt dat het verschil om gewichtsverlies als resultaat te hebben.

Om gezond te zijn moet een samenstelling ingrediënten bevatten die vrij zijn van kunstmatige additieven, en gebruikt worden als een strategie voor gezonde gewoonten. Niets beter dan de balans te bewaren voor een gedragsverandering.

In dit artikel zult je weten wat je moet overwegen om de ideale afvallen shakes voor jouw dieet te kiezen. Kijk hier eens naar!

Wat zijn shakes?

Shakes worden gecategoriseerd als voedingssupplementen. Omdat men het steeds drukker heeft en het moeilijk is evenwichtige maaltijden te bereiden die helpen bij het afvallen, worden ze in diëten opgenomen als een praktische en caloriearme oplossing.

Over het algemeen worden shakes aangeboden als een mengsel dat in poedervorm moet worden bereid, moet worden gearomatiseerd en moet worden geconsumeerd met water of volgens de gebruiksaanwijzing van het product.

Waar is het goed voor?

Wie de shake in het dieet opneemt, streeft er gewoonlijk naar gewicht te verliezen. De realiteit is dat het supplement kan worden gebruikt als een praktische optie voor tussendoortjes of maaltijden, of zelfs het dieet kan verhogen als een optie met weinig calorieën.

Het is belangrijk te benadrukken dat het, om gezond af te vallen, niet voldoende is om alleen naar de calorische waarde van het product te kijken. De voedingsstoffen en de hoeveelheid van elk van hen zijn essentieel voor het evenwicht van de voeding: de kwaliteit van de ingrediënten, de hoeveelheid en de oorsprong van de voedingsstoffen werken rechtstreeks samen om af te vallen en gezond te blijven.

Want werkt de shake wel om af te vallen?

Omdat de shake weinig calorieën bevat en, bij juist gebruik, werkt om gewicht te verliezen, ja! Dat komt omdat het principe om gewicht te verliezen is om meer calorieën te verbranden dan te verbruiken. Maar de vraag gaat verder dan: zorgt de shake voor een gezond gewichtsverlies? Om deze vraag te beantwoorden, is het van belang de macronutriënten die in de samenstelling worden gebruikt te controleren en na te gaan of elk van deze stoffen, behalve dat ze helpen om gewicht te verliezen, geen schade toebrengen aan het lichaam.