16 juni 2024

Druivenrank pergola

2 min gelezen

Lees hier over de druivenrank pergola van Tropic trees. Als de pergola op een warme plek staat, dan is het perfect om er een druif overheen te laten groeien. Je pergola wordt dan een Griekse taverne, een heerlijke plek om te gaan zitten. Een druivenrank pergola heeft een gesloten bladerdek, dus daaronder is schaduw. Als je in de taverne zit en je kijkt naar boven dan zie je druiventrosjes hangen. De druif is een makkelijk te onderhouden struik die lang meegaat. Een druif is niet gevoelig voor ziektes. De druif moet enkel op de goede plek staan, warm met veel zon.

In de nazomer pluk je emmers vol met druiventrossen

De druivenrank pergola geeft veel vrucht. Als je bewust zal kiezen voor de voordelige, een struikje van twintig euro die witte of rode druiven geeft, dan verdien je het zelfs terug. Je hoeft immers in de winkel geen druiven meer te kopen, je hebt genoeg in de tuin. Je hebt zoveel dat je zelfs vrienden en familie jaarlijks wat trossen druiven kan schenken. De druif heeft nog een ander voordeel, en dat zijn de veranderende kleuren. Je verkrijgt een pergola waar je de seizoenen mooi voorbij ziet gaan. Fris groen blad in het voorjaar, donker groen in de zomer, gevolgd door de mooiste herfstkleuren.

Tropic trees kan veel meer leveren dan druivenranken

Naast de druivenrank pergola heeft Tropic trees ook de vijg, olijf, en citrus in het assortiment waar ook vruchten vanaf komen. Daarnaast nog palmboompjes die zeer zeker hun charmes hebben. De palmboom kun je misschien zien als het tegenovergestelde dan de druif. Zo mooi als dat je met een druif de seizoenen voorbij ziet komen blijft juist de palmboom hetzelfde. In het najaar laat een palmboom geen bladeren vallen waardoor die hartje winter nog groen is. Het is het overwegen waard om juist een palmboom en een druif in de tuin dicht bij elkaar te plaatsen omdat die zo anders zijn.