29 mei 2024

Zet stoppen met roken door

2 min gelezen
WeQuit

Denk je erover om te stoppen met roken, maar denk je dat je dit niet alleen kunt? Door hulp te zoeken om te stoppen met roken, kom jij ook van die slechte gewoonte af. Het is bewezen dat professionele begeleiding, en het gebruik van nicotinevervangende middelen het meeste succes heeft. De methode die WeQuit hanteert is bewezen en wordt daarom vergoed door je zorgverzekering. Iedereen is anders, dus kun je ook niet hetzelfde bij iedereen toepassen, voor jou persoonlijk wordt een behandelplan opgesteld. Je wordt in de eerste fase van stoppen met roken begeleidt, dit gaat doormiddel van zes online sessies.

Traject stoppen met roken

Het is niet zomaar iets wat je doet, stoppen met roken zal voorgoed je leven veranderen. In het begin zal je nog denken waar je aan begonnen bent, maar ben je over de fase van ontwenningsverschijnselen heen zal je merken dat het loont. Met behulp van de online gesprekken met We Quit voel je dat je er niet alleen voor staat, je wordt begeleid door psychologen tijdens het traject. Het is ook fijn dat je het thuis in je eigen omgeving kan doen, heb je even iemand nodig is de mogelijkheid er om even met een gezinslid of vriend te praten.

WeQuit

Hulpmiddelen

Heb je flink gerookt dan is het aan te raden naast de online therapie, ook gebruik te maken van nicotinevervangende hulpmiddelen. Zeker wanneer je al meer stoppogingen hebt ondernomen is dit verstandig om te doen, de middelen zijn verkrijgbaar in de vorm van pleisters, kauwgom en tabletten. Omdat de hulpmiddelen perfect op maat zijn te doseren, zijn ze zeer effectief in het begin van het traject. Ga je het traject volgen dan worden ook de hulpmiddelen die je nodig hebt vergoed. Het is aan te raden omdat de combinatie van het traject, en de hulpmiddelen vaak succesvol is gebleken.