29 mei 2024

Een geweldige koelopslag voor groente en fruit

1 min gelezen
koelopslag

Wij hebben een koelopslag gehuurd bij het Koelhuis in Dronten.Hier kunnen wij onze oogst, meestal fruit en groente heen brengen om op te slaan. Je kan hier namelijk diverse koelcellen huren. Zij beschikken hier over 72 koelcellen met een totale capaciteit van circa 10.00 ton. Behalve de opslag die hier bijzonder goed geregeld is, wordt de kwaliteit van de spullen dagelijks gecontroleerd. Dit wordt gedaan door computergestuurd meet- en regelsysteem waarmee de vereiste koelcondities in de gaten worden gehouden. Voor mij, als fruitteler, is dit een enorme last die van mijn schouder valt, want de kwaliteit wordt hier goed in de gaten gehouden.  koelopslag

Zeer goede en grote koelopslag in Dronten

Vroeger was het een hele taak om mijn fruit goed in de gaten te houden. Vaak moest ik een gedeelte tegen een bijzonder lage prijs verkopen en in sommige momenten zelfs weg gooien. De kwaliteit ging soms snel achteruit en daar kon ik meet de verkoop, helaas niets aan veranderen.

Vanaf het moment dat ik het Koelhuis in Dronten heb ontdekt, is er een enorme last van mijn schouders afgevallen. Want nu hoef ik mij niet druk te maken over de kwaliteit van mijn producten, dat wordt iedere dag voor mij gedaan.