20 september 2024

Facturen razendsnel betaald krijgen met MKB factoring

2 min gelezen
Finqle

Heb jij al eens overwogen om voor MKB factoring te kiezen? Door voor deze vorm van debiteurenbeheer te kiezen, krijg je facturen voortaan razendsnel betaald. Klanten die je facturen niet of pas veel te laat betalen, zijn een doorn in het oog voor ondernemers. Enerzijds, omdat het diverse vervolgstappen vergt om de factuur alsnog betaald te krijgen via bijvoorbeeld een incassobureau. Anderzijds, omdat het ook je eigen betalingen aan leveranciers in gevaar kan brengen. Als een beginnende MKB’er heb je zeer waarschijnlijk nog niet voldoende vermogen om facturen vooruit te kunnen betalen. In dit artikel gaan we verder in op de voordelen en werkwijze van factoringbedrijven in Nederland. Het aantal factoringbedrijven wat haar diensten aan Nederlandse bedrijven aanbiedt, is de afgelopen tijd sterk gegroeid.

MKB factoring

Voordelen van MKB factoring voor ondernemers

Het voornaamste voordeel van MKB factoring is het feit dat facturen razendsnel betaald worden. Vaak heb je de betaling al binnen enkele werkdagen binnen! Op deze manier kunnen je eigen leveranciers tijdig worden betaald en worden betalingsachterstanden bij leveranciers voorkomen. Het is slechts een voorbeeld van de voordelen van American factoring. Denk bijvoorbeeld ook aan de stress en tijd die het je bespaart. Je stuurt de factuur naar het factoringbedrijf, dat de overige stappen naar de betaling van de factuur vervolgens op zich neemt. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar!

Administratie

Werkwijze van een factoringbedrijf

De werkwijze van een factoringbedrijf is eigenlijk heel simpel. Je verkoopt een factuur aan het factoringbedrijf, die de factuur vervolgens doorstuurt naar de klant. Zelf hoef je facturen zodoende niet naar klanten te sturen. Binnen enkele werkdagen betaalt het factoringbedrijf de factuur vervolgens aan je uit. Voor het inschakelen van een factoringbedrijf wordt een vergoeding in rekening gebracht. Dit is een percentage over het totale factuurbedrag wat aan het factoringbedrijf wordt verkocht. De met een klant overeengekomen betalingstermijn bepaalt de hoogte van dit percentage.