29 mei 2024

Waar de rode bultjes het meest voorkomen

2 min gelezen
natuurlijke gezichtsverzorging 5

Iedereen heeft wel eens een keer in zijn of haar leven last gehad van eczeem. De rode bultjes die een voor een opdoemen op je huid kunnen door de jeuk en het brandende gevoel echt je humeur en je dag verpesten. En het krabben maakt het hele verhaal niet mooier, aangezien de huid alleen maar meer en meer geïrriteerd wordt. Maar waar komen deze kwaadaardige, rode bultjes het meest voor?

In het gezicht

Eczeem komt bij vele mensen voor op het gezicht. De huid op het gezicht wordt het meest blootgesteld aan de open en vaak ook droge lucht, waardoor de huid snel uitdroogt. De uitdroging maakt de huid kwetsbaarder waardoor deze ook sneller geïrriteerd wordt. Met name door het wrijven in ogen, waardoor zowel uitdroging als verspreiding van bacteriën plaatsvindt, kan eczeem zich snel gaan vestigen rond de oogleden. Het wrijven in de ogen maakt het verhaal vaak alleen maar erger. Gelukkig is er speciale eczeem zalf (https://www.ik-skinperfection.nl/producten/huidproblemen/eczeem) die geen irriterend effect heeft wanneer het spul in je ogen komt.

Hals

Ook de hals is vaak slachtoffer van eczeem. Net zoals de huid op het gezicht is de huid van de hals vaak blootgesteld aan droge lucht die de huid uitdroogt. Daarnaast heb je ook het nadeel bij de hals dat bij het draaien van het hoofd de hals vaak langs kragen of capuchons van kleding kan schuren. De huid kan daardoor snel geïrriteerd en kwetsbaar raken waardoor er sneller een uitbraak van eczeem kan ontstaan. Ook op de hals kan overigens de eczeem zalf (https://www.ik-skinperfection.nl/producten/huidproblemen/eczeem) gebruikt worden, waardoor het schuren van kleding gelijk minder pijnlijk wordt.

Buigzijden van het lichaam

Als laatste vestigt eczeem zich ook graag in de buigzijden van het lichaam. Met name de binnenkant van de ellebogen en de knieholtes zijn populaire plekken voor eczeem om op te komen doemen. Dit komt uiteraard doordat er op deze buigzijden vaak huid over huid schuurt en daardoor geïrriteerd raakt. Ook komt het doordat de huid op deze plekken vaak dunner is en daardoor een stuk kwetsbaarder.

Meer verhalen