16 juni 2024

Opleiding ploegleider BHV

2 min gelezen
Opleiding ploegleider BHV

Het kan maar zomaar zijn dat er binnen jouw bedrijf iemand gewond raakt doordat een persoon bijvoorbeeld van een stelling afvalt of iets zwaars op zich krijgt. Het is dan verstandig om een medewerker de opleiding ploegleider BHV te laten volgen. Deze persoon kan tijdens een ongeval de leiding nemen en mensen aansturen. Op deze manier zal er veel minder snel paniek ontstaan en kan iedereen sneller handelen. Het zou zomaar kunnen dat dat iemands leven red. Zelf heb ik de cursus ook gevolgd en ik ben daar nog steeds heer erg blij mee. Het is natuurlijk wel een hele verantwoordelijkheid maar het is iets wat ik graag op mij neem. Het leven van eens mens is zo kostbaar en daar zet ik mij graag voor in. Twijfel daarom niet en laat een van jouw werknemers deze training volgen.

Opleiding ploegleider BHV

Leer goed samenwerken

Een aantal maanden nadat ik de opleiding ploegleider BHV had gevolgd, raakte een collega van mij gewond. Doordat ik wist wat ik moest doen en duidelijke aanwezigen gaf aan mijn andere collega’s konden wij goed samen werken. Binnen een korte tijd hadden wij de situatie onder controle met zijn alle. Als er niemand is die direct de leiding neemt in zo’n situatie zal er paniek ontstaan. Mensen weten niet goed wat zij moeten doen en wat zij kunnen betekenen voor het slachtoffer. Dat kan er voor zorgen dat het misschien wel te laat is om iemand te helpen. Daarom raad ik deze cursus echt aan iedereen aan!

Opleiding ploegleider BHV