20 april 2024

Nieuwe vormen van personal training in Eindhoven

2 min gelezen
Fit

Personal training is geen nieuw fenomeen. Het is de afgelopen jaren wel steeds populairder geworden. Volgens kenners van de Nederlandse markt is het aantal trainers de in de afgelopen vier jaar verdubbeld naar meer dan 4.000. Er is echter nog ruimte voor bijna 6.000 extra trainers en dit betekent dat gevestigde namen als 2CRE8 personal training in Eindhoven het steeds lastiger krijgen om tijd te maken voor alle potentiële klanten. Voor dit luxeprobleem bestaan er verschillende oplossingen, waarvan er hieronder een paar toegelicht worden.

Personal training in Eindhoven

Personal training in Eindhoven: Small Group Training

Studio’s als 2CRE8 bieden al langer Small Group Training aan. Dit zijn groepstrainingen met een maximum van doorgaans 8 tot 10 leerlingen, waarbij persoonlijke aandacht centraal staat. Deze trainingen hebben verschillende voordelen; zo zijn ze gezellig omdat je nieuwe mensen kunt leren kennen of met vrienden kunt gaan en worden de kosten gedeeld. Personal training is namelijk niet voordelig.

Sporten

Circuit training

Sommige personal trainers kiezen ervoor om een circuit van oefeningen samen te stellen, waar meerdere klanten tegelijk aan deel kunnen nemen. Dit heeft voordelen, waaronder het kunnen trainen in groepsverband. Deze wegen echter in de meeste gevallen niet op tegen de nadelen. Het circuit is vaak namelijk erg algemeen en personal training moet eigenlijk toegespitst zijn op één persoon. Ieder lichaam heeft andere behoeften en andere tekortkomingen en deze worden met een algemeen circuit niet erkend. Train je vooral voor de sociale contacten, dan is dit echter wel een aanrader.

Virtuele personal training

Bij deze vorm van personal training voer je de opdrachten alleen uit in je eigen omgeving, maar heb je wel regelmatige sessies met je trainer via skype waarbij je jouw vooruitgang bespreekt. Dit is goed voor mensen die weinig tijd hebben en zichzelf goed kunnen motiveren, maar niet aan te raden als je geen ervaring hebt met trainen. De oefeningen moeten namelijk op de juiste manier uitgevoerd worden en dit vereist, vooral in het begin, begeleiding.