16 juni 2024

Heb je last van PTSS

1 min gelezen
Wat te doen bij PTSS

Wanneer je een PTSS syndroom hebt kun je het voor jezelf ook zo aangenaam mogelijk maken naast de behandelingen die je krijgt, vertel de mensen in je omgeving die je vertrouwt waar je last van hebt. Probeer ook gezond en regelmatig te leven, gezond eten en een vast dag en nacht ritme. Door de dingen te doen waar je goed in bent, wordt je gevoel ook beter. Wandelen en in de natuur zijn geeft een positief gevoel, je naasten zullen zich ook  afvragen wat te doen bij PTSS

Wat te doen bij PTSS

Vermijd alcohol

Begin niet aan alcohol of kalmeringstabletten, deze maken je problemen alleen maar groter. Misschien is het een goed idee om op zoek te gaan naar mensen, die hetzelfde hebben meegemaakt als jij. Bij een professionele behandeling wordt er vaak gebruik gemaakt van psychotherapie, je voert gesprekken met een psycholoog of psychotherapeut. Er zijn verschillende soorten therapieën, die ervoor zorgen dat de klachten minder worden of in sommige gevallen helemaal verdwijnen. Medicijnen kunnen een hulpmiddel zijn, alleen medicijnen gebruiken helpen de klachten niet weg te halen.

Hoe wordt de behandeling bepaald?

Met de behandelaar overleg je welke behandeling het meest effectief is, in principe heb je dit zelf in de hand wat je eigen wens is. Achterliggende zaken zijn ook van invloed op de behandeling, zo wordt er gekeken hoe je bent opgegroeid of zijn er andere klachten waarmee rekening gehouden moet worden? Wanneer je bijvoorbeeld een depressie erbij hebt, moet er een andere behandeling worden gekozen dan zonder depressie.