29 mei 2024

De mooiste campings van Nederland liggen in deze provincies

2 min gelezen
mooiste campings Nederland

Nederland heeft eindeloos veel te bieden. Het is jammer dat ons volk er zo graag op uit trekt naar het buitenland wanneer de vakantie begint want er is echt eindeloos veel te ontdekken binnen onze eigen landsgrenzen. Er zijn een aantal provincies die vaak over het hoofd worden gezien terwijl daar een paar van de mooiste campings van Nederland te vinden zijn.

mooiste campings Nederland

Limburg

Limburg is echt zo’n provincie waar je geweest moet zijn. Sommige mensen uit andere provincies rijden er alleen doorheen als ze op weg zijn naar een andere provincie. Anderen komen er liever niet omdat ze bepaalde associaties hebben bij Limburgers. Allemaal een vergissing! Het is een provincie met misschien wel de mooiste natuur van ons land en de cultuur is ook nog eens prachtig. Maastricht is een van de mooiste steden van ons land. De mooiste campings vind je ook vaak in Limburg.

Friesland: voor de zeevaarders

Wil je een dagje zeilen of het water op met je windsurfplank? Dan moet je echt naar Friesland. Deze gigantisch groene provincie heeft vele wateren waar je kunt genieten in je boot of op je plank. Of je neemt gewoon een lekkere duik natuurlijk. Leeuwarden is bovendien een leuke stad die echt wel een bezoekje waard is. De mooiste campings in Friesland vind je allemaal in de buurt van het water want dat zijn de mooiste plekken om te zijn in die provincie. 

mooiste campings Nederland

Drenthe

Zo vaak wordt Drenthe vergeten! En het is zo jammer. Want de hunebedden, Assen en nog veel meer andere plekken zijn echt de moeite waard. Bovendien is Drenthe op veel plekken nog helemaal niet echt ontdekt door mensen uit de Randstad. Het is er dus lekker rustig en je kunt gewoon genieten van de natuur en cultuur zonder je buren tegen te komen. Drenthe is een absolute aanrader.